Even voorstellen


Ik ben Sharon van der Zwaag en ben bijna 20 jaar werkzaam geweest als hoofdagent bij de politie. Tijdens mijn werkzaamheden bij de politie heb ik PTSS opgelopen. Ik merkte dat stigma en zelfstigma het bemoeilijkten om weer te re-integreren. Men zag alleen de diagnose en keek daardoor minder naar de persoon en de mogelijkheden. Ik heb ervoor gekozen om verder te kijken dan mijn diagnose en ben mijn hart gaan volgen.

Ik heb meerdere opleidingen gevolgd om mij te bekwamen in het vak paardencoach. Daarnaast heb ik aan de Hanzehogeschool te Groningen de opleiding ervaringsdeskundige in zorg en welzijn gevolgd. Door deze opleiding heb ik geleerd om mijn ervaringen op een professionele manier in te zetten en de mens te begeleiden in zijn of haar herstel en daarbij te kijken naar de wensen, mogelijkheden en krachten van de persoon zelf.

Ik werk veelal met mensen die last hebben van PTSS, traumaklachten, burn-out of chronische stress. Deze mensen zijn onder andere werkzaam bij de politie, defensie, brandweer of ambulance. Ook mensen buiten deze beroepsgroepen weten inmiddels de weg naar mijn praktijk te vinden.